mandag den 11. marts 2013

Tur til Holmenkollen


I går var jeg på ”sunday in the city” som er en tur til et sted omkring Oslo, den første søndag i hver måned, arrangeret for de internationale studerende. Det er universitetspræsterne i Oslo der står for det, og derfor er der hver gang også mulighed for at komme til gudstjeneste i kapellet på slottet. Mie var også med, og vi valgte at tage til gudstjeneste først. Det var lidt specielt, da det hele foregik på engelsk, men ellers ret hyggeligt med banjo-, guitar- og klavermusik i det meget fint udsmykkede kapel.
Efter gudstjenesten gik turen til Holmenkollen, som er en skihopbakke, og faktisk bærer titlen som verdens mest moderne hopbakke. Det var et fantastisk smukt område, og også meget populært tror jeg; der var hvert fald rigtig mange mennesker og især mange børnefamilier, som sikkert er der ofte. I området er der både kælkebakker og langrendsområder, og sikkert også meget mere!
Ved Holmenkollen findes også verdens ældste skimuseum og her fik vi en guidet tur med fortællinger om den danske konge som kom til Oslo og blev konge, kongefamilien på ski, skihoppet, og vi så en masse gamle ski, de ældste helt tilbage til 600 f.kr. Til slut var vi helt oppe i toppen af skihops-tårnet og det var noget af en fantastisk udsigt udover Oslo og Oslofjorden.

Der var gang i den ved Holmenkollen

Kongefamilie på ski

Gamle ski

Udsigt helt oppe fra skihopstårnet

Skihoppet

Skihoppet set fra toppen

Det var en spændende og lærerig tur til Holmenkollen, som helt klart kan anbefales hvis man kommer forbi Oslo. Mie og jeg sluttede den kolde, men dejlige dag af med først en tur i Mathallen, som er en hal fyldt med madbutikker og delikatesser, og derefter en tur i biografen sammen med nogle af pigerne fra klassen. Vi så filmen Victoria, som er en film baseret på en norsk forfatters bestseller roman. Den kan også anbefales!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar